Ingrediente:
Eu am un bidon de 100 litri in care incap 60kg de varza....
-varza,
-hrean,(1kg merge si mai mult) are rolul de a tine varza tare crocanta...
-sare pentru muraturi,(1lingura la litru de apa...cam 8 linguri la galeata)
-marar (crengute)
-cimbru(crengute)
-boabe de porumb,(500g...ajuta la fermentatie)
-sfecla rosie,(4 bucati cat un mar....coloreaza moarea )
-apa.
Mod de preparare:
Curatam varza,crapam cotorul,apoi asezam varza in bidon....printre verze punem sfecla ,hrean,marar,cimbru,porumb...
Masuram apa si in functie de cantitate punem sarea...(mie mi-au intrat 8 galeti de apa si am pus 64 linguri cu sare)
Varza se vantura trei saptamani la rand in aceiasi zi in care a fost pusa)...cate galeti cu apa au fost puse tot atatea se scot si se toarna inapoi...
Deasupra verzii se pune un gratar sau o piatra ca ea sa nu se ridice la suprafata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu