Piftia are multe secrete pe care le-am invatat de la bunica si mama mea…
-din acest motiv postez reteta mea in speranta ca o sa ajut tinerele gospodine!Ingrediente:
-1 picior de porc (eu am folosit afumat)e foarte bun,
-sare dupa gust,-1 capatana usturoi( merge si mai putin)
Picorul de porc se taie in 4-5 bucati,se opareste,se clateste cu apa calduta si se aseaza in vasul de fierbere …
-peste el se toarna apa cat sa-l cuprinda apoi se aseaza vasul pe aragaz la foc iute pana incepe a fierbe si se formeaza spuma…
-cand carnea e fiarta si se desface de pe os,dam vasul la rece pana a doua zi….
-a doua zi inlaturam stratul de grasime format si asezam vasul din nou pe aragaz..(daca piftia nu e inchegata suficient mai dam un clocot)la sfarsit potrivim de sare si adaugam usturoiul .-scoatem carnea si o asezam in formele dorite iar peste carne turnam zeama pe care eu o strecor prin tifon(asa inlaturam bucatile de usturoi si oasele mici ramase in zeama)
-lasam la inchegat.
De stiut!nu se mai toarna alta apa peste carne decat cea pusa la inceput.
Foarte adevarate secretele tale mostenite...Si ce-as manca si eu o felioara....aici n-am facut niciodata...ai mei nu mananca si sa fac doar pentru mine...Te pup cu drag si pe curand!!!
RăspundețiȘtergereoh, ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergerete pup draga mea!
Super buna si apetisanta.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
Si noua ne place tare mult, asa fac si eu , doar ca mai adaug piper boabe! imi place tare mult piperul, nu exista mancare la care sa nu adaug! Arata foarte bine, sunt picioare afumate ? Pupicei!
RăspundețiȘtergereTare buna. Te pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata si bunaaaaaaaa, foc.
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant!Multumim de reteta...mie imi prinde bine ca deseori nu prea imi iese...acum stiu si de ce!Te pup!
RăspundețiȘtergere