luni, 28 noiembrie 2011

Cornuri bicolore (de post)


Ingrediente:
-1kg faina,
-coaja rasa de la 2 portocale mici,
-3 cuburi drojdie,
-6 linguri zahar,
-6oo ml apa,
-½ lingurita sare,
-2-3 linguri cacao,
-100ml ulei,
-2 borcane gem(eu am folosit de prune)
-200gr nuca macinata,
-3 linguri margarina.

Sirop:

-150ml apa,
-150gr zahar,
-2 vanilii.

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un vas,adaugam coaja de portocala apoi framantam cu apa calduta in care am topit zaharul,sarea si drojdia….


-aluatul rezultat il dam in doua,o parte mai mica una mai mare…
-cea mare o framantam cu 50ml ulei si dam la crescut…
-apoi o framantam si pe cea mica cu 50ml ulei si cele 2 linguri cacao…
-lasam la crescut 30 minute…



-pe masa de lucru intindem un cerc din aluatul maro,pe care il ungem cu  un strat subtire de margarina ,apoi adaugam alt cerc un pic mai mare cu aluat alb…

-formam cornulete pe care le umplem cu gem amestecat cu nuca .




-cand le scoatem din cuptor ,asa fierbinti le scufundam iute in siropul caldut
-siropul trebuie fiert pana prinde o consistent densa.



6 comentarii:

  1. Daca-s de post, iau si eu vreo 5-6, ca sint suficiente si pentru tine si pentru mine... hi, hi... daca mai vine careva, nu mai gaseste nimic... Hmmm, delicioase cu umplutura cu nuca...

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase sant,trebue sa incerc si eu cred ca sant buuune date prin sirop,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce faine ti-au iesit, asa in doua culori.
    te pup cu mult drag si-ti doresc o zi excelenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super arata! Cred ca sunt tare bune asa scufundate! Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce idee buna si-s desigur delicioase.Salvez reteta si cum ti-am mai "furat" si alte retete cred ca-i va veni randul si la asta....Te pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minunat in doua culori, o idee grozava.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere