luni, 7 martie 2011

Tort invelit in ciocolata



Ingrediente:
Blat1:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-8 linguri faina,
-coaja de portocala
Blat2:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-6 linguri faina,
-2 linguri cacao,
coaja de portocala
Crema:
-2 pachete unt,
-4 oua,
-2 cesti zahar pudra,
-2 linguri cacao,
Sirop:
-200g zahar,
-100ml apa,
-2 esente rom
Glazura:
-300-400gr ciocolata menaj,
30 ml ulei
50 ml lapte

Se coc 2 blaturi unul cu cacao si celalalt fara...
Albusurile se bat spuma(bine)+zaharul+galbenusul+faina....in cazul blatului2 +cacao



Dupa coacere se taie blatul in 2 sau 3 parti...
se aseaza blat alb+se insiropeaza+crema+blat negru+se insiropeaza+crema...
si tot asa pana terminam tortul de montat...
Crema
Untul la temperatura camerei se amesteca,dupa care se adauga zaharul pudra,galbenusul si se mixeaza pana nu se mai simte zaharul...adaugam cacao si albusurile batute spuma...
Ciocolata se pune pe baie de abur la topit...cand sa topit se adauga uleiul si laptele
se amesteca si se glazureaza tortul...







si alte modele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu