vineri, 25 martie 2011

Coliva



Ingrediente:
1 kg arpacas
4 l apa
1 kg zahar(se poate si mai putin)
1 lingura sare
1 esenta de rom(coseli)
1 lamaie rasa
1 portocala rasa
400 nuca macinata

Se alege arpacasul,se spala si se pune la fiert cu 4litri de apa si lingura de sare.
Se fierbe la foc foarte mic pana infloreste arpacasul si scade toata apa...(mai mult prin evaporare)

Dupa ce a scazut apa se adauga zaharul(din momentul adaugarii zaharului se amesteca  sa nu se prinda)si se mai fierbe 20 minute(trebuie sa fie legata bine)
Se da la rece.
Dupa ce sa racit bine, rezulta o compozitie tare.
In ea se adauga aromele si numai 300 g nuca,100 lasam pentru ornat
Se amesteca bine,se aseaza in pahare sau pe platou si se orneaza cu nuca ,bomboane, cacao ,jeleuri....




Un comentariu: