vineri, 8 aprilie 2011

Salata de ghebe



Ingrediente:

-2,5 kg ghebe fierte(eu am ca masura o strecuratoare pentru paste, plina)
de preferat ghebe mici,
-1kg ceapa taiata pestisor,
-2kg gogosari taiati pestisor,
-500 ml otet,
-500 ml ulei,
-500 ml apa,
-3 linguri sare,
-8 linguri zahar,
-piper boabe,foi de dafin.

Mod de preparare:
Se face o solutie din:otet,apa,ulei, sare,zahar,piper si dafin...
Cand incepe a fierbe adaugam ghebele,gogosarii si ceapa(pe care le-am pus anterior intr-un vas pentru a le putea amesteca bine)...
Se da in clocot 10-15 minute amestecand mereu...
Punem salata de fierbinte in borcane,apoi borcanele le asezam in paturi pana a doua zi






















Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu