luni, 4 aprilie 2011

Bors din corcoduse


Ingrediente:

-4kg corcoduse crude,
-4l apa,
-consevant(eu pun aspirina)1 aspirina la 500ml bors...

Mod de preparare:

-corcodusele spalate bine se fierb pana se desfac de pe samburi...
-lasam un pic sa se raceasca...
-strecuram prin tifon...
-turnam borsul in bidoane si adaugam aspirina sau conservantul...
-cand infiletam dopul strangand de bidon sa nu ramana aer in el...dam la rece...






4 comentarii:

  1. interesant acest "helas" romanesc, anul acesta incerc sa-l fac si eu, Ce inseamna "la rece" adica la frigider/congelator?

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna si bine ai venit pe blogul meu!
    La rece insemnand in cazul meu beciul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!
    Acest bors tine si 2 ani daca are conservant si temperaturi scazute...eu fac cativa litrii sa am toata iarna...
    Daca nu vreti sa folositi conservant,lasati borsul la racit apoi il turnati in pungi de gheata sau tavi de gheata si aveti borsul inghetat...puteti chiar depozita cuburile de gheata in recipiente mai mari si pastrate in lazi frigorifice...(cine doreste poate adauga in timpul preparari si crengute de leustean care oricul le aruncam,asa borsul inacreste si da o aroma placuta ciorbei...

    RăspundețiȘtergere