miercuri, 23 martie 2011
Sarmale cu loboda (de post)
Cred ca multe dintre voi tineti minte sarmalele cu loboda facute de bunicile noastre...
Ingrediente:
-4 cepe,
-100ml ulei,
-2 morcovi mari,
-1 legatura cepa verde,
-2 linguri bulion,
-loboda dupa preferinte(eu cred ca am pus mai bine de 1kg)
-2 cesti orez,
-1 ceasca gris,
-cateva linguri pesmet,
-patrunjel,marar si un pic de leustean.
-sare,piper.
Mod de preparare:
Cele 4 cepe se pun la calit in 100ml ulei,
se adauga morcovul ras si se picura cate un strop de apa pana ceapa si morcovul se inmoaie.
Adaugam ceapa verde,(loboda fiarta in apa cu sare)se toaca si se amesteca cu celelalte ingrediente...
punem bulionul,potrivim de sare si dam la rece...
Orezul fiert pe jumatate si racit se incorporeaza cu legumele calite si cele verzi(patrunjel,marar,leustean)...
Se invelesc sarmalele cu frunze de stevie,sfecla sau de vie foarte crude...
Deoarece toate sunt aproape fierte sarmalele nu se tin mai mult de 15 minute la fiert...
Ceapa la calit
se adauga morcovul
ceapa verde
loboda
loboda fiarta si tocata +bulionul
orezul fiert pe jumatate+patrunjel+marar+leustean...
+grisul si pesmetul
umlutura gata
si sarmalutele
servite reci cu mamaliga rece
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu