Ingrediente:
Blat:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-9 linguri faina,
-1 lingura cacao,
-1 1/2plic praf de copt,
-coaja de lamaie.
Crema:
-500 ml frisca,(merge si mai mult)
-2 iaurturi de 200ml fiecare (visine si caise)
-3 plicuri gelatina
-2 oua
-200g zahar
-200ml lapte
-visine
-caise(eu am pus din compot)
Sirop:
-400ml apa,
-400g zahar,
-1 esenta de rom,
Mod de preparare blat:
-batem albusurile spuma,adaugam zaharul,
-galbenusurile pe rand si coaja de lamaie,
-apoi 8 linguri de faina amestecate cu praful de copt
-impartim aluatul in 2 parti egale...si intr-o parte adaugam lingura de cacao...iar in cealalta inca o lingura de faina...
-punem in forma de copt:2 linguri aluat maro,2 linguri aluat alb.....si tot asa pana terminam aluaturile
-coacem pana trece testul scobitorii...
-taiem blatul in 3 parti...
Mod de preparare crema:
-batem frisca si o dam deoparte...
-punem gelatina la inmuiat in 4 linguri de apa calduta...
-albusurile se bat spuma+zaharul+galbenusul+laptele(la temperatura camerei)...apoi punem aceasta compozitie pe baie de abur si fierbem amestecand mereu(trebuie sa se ingroase putin)-
-luam de pe foc si adaugam gelatina...
-amestecam sa se topeasca... apoi o turnam peste frisca batuta...asa calduta...
-impartim frisca in 2...intro parte punem visine si iaurtul de visine...
-in cealalta parte adaugam caisele si iaurtul de caise...
-apoi montam tortul (in cratita unde am copt blatul,punem hartie de copt sa nu se lipeasca)...blat+sirop+crema de visine+blat+sirop+crema de caise+blat+sirop
si il tinem cateva ore la frigiderEu l-am invelit in pasta de zahar...
Super fain arata Alynusa.
RăspundețiȘtergereSa ai o zi frumoasa.
superb si cred ca foarte bun
RăspundețiȘtergere