Ingrediente:
-slanina de la un porc,
-200g usturoi,
-30g piper macinat,
-150g cimbru,
-30g delicat, obtional(eu am pus secretul gustului)
-2l apa,
-400g sare.
Se portioneaza slanina...
se curata de grasime
se inmoaie in baitul facut din condimente si apa,
se aseaza intr-un vas mare si se presara sare peste ea
se lasa 2-3 zile sa se sareze apoi se afuma
Nuuuu mai pune asemenea pozeeee, ca te trezesti cu musafiri nepoftiti ! Arata super !
RăspundețiȘtergerecum curati slanina de grasime? slanina nu e ea insasi o grasime?
RăspundețiȘtergereSlanina are pe ea un strat subtire de grasime care trebuie inlaturata...cum sa-ti explic eu?grasimea care trebuie inlaturata tremura usor cand treci cu mana peste ea...
RăspundețiȘtergeresper ca m-am facut inteleasa daca nu raspund cu drag si la alte intrebari...
Arata apetisant
RăspundețiȘtergeredraga alynusa acuma tiam citit reteta cu slanina si imi pare foarte interesanta. Si eu tau porci 2 in fiecare an si mam gandit ca ar fii bine sa incerc reteta ta dar nu e prea putin de tinut slanina la sare numai 2-3 zile? noi o tinem 6 saptamani? se poate pastra bine slanina asa sau trebe consumata atuncia?
RăspundețiȘtergereEu asa fac slanina de ani buni si tine...dupa ce o afum o tin tot in sare si cand o consum inlatur sarea...
RăspundețiȘtergeremultumesc mult de raspuns foarte bune retete am gasit aici la tine abia astept sa le pot incerca pe toate. pup
RăspundețiȘtergereCu placere!!!
RăspundețiȘtergereAnca ma bucur mult ca iti plac retetele mele!!!
Intr-o zi o sa postez si prajila(butoi de tabla) unde afum slanina...slanina ramane foarte,foarte frageda..si soricul la fel...
RăspundețiȘtergere