luni, 21 martie 2011
Unt de casa
Daca aveti vite sau cumparati lapte, nu aruncati caimacul...
Eu cumpar lapte si este foarte gras...il fierb si dupa racire adun de la 2 litri cu lapte)
200ml caimac...
Mod de preparare:
Caimacul adunat se amesteca bine pentru a putea fi turnat intr-un bidon..
Se zbate bidonul pana se alege untul de zar...
(nu va speriati,la un momentdat o sa se ingroase de nu mai merge zbatut,asta este semnul ca untul este ,,aproape'' gata)
Daca puneti intrun bidon transparent se observa diferenta:untul galben in zarul alb.
Daca untul nu curge din bidon taiatil...
Clatiti untul cu apa rece si depozitatil in vase inchise ermetic.
Asa arata produsul final..
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
mi-ai facut pofta de unt cu paine...arata minunat
RăspundețiȘtergerece idee minunata, cat caimac am aruncat ca ma saturasem de ei, iar copii mei nu-l mananca :(
RăspundețiȘtergere