Ingrediente blat:
(pentru o tava cu dimensiuni de 26x36)
-10 oua,
-10 linguri zahar,
-5 linguri apa,
-5 linguri ulei,
-10 linguri faina,
-2 linguri cacao,
-1 praf de copt,
-1 zahar vanilat.
Ingrediente crema:
-500ml frisca lichida,
-300g lapte condensat,
-3 linguri miere de albine,
-2 plicuri gelatina,
-100ml lapte,
-1 fiola vanilie.
Sirop:
-2 cesti zahar,
-2 cesti apa,
-1 esenta de rom.
Glazura de ciocolata sau ciocolata rasa,pentru ornat.
Mod de preparare blat:
Se bat bine albusurile cu cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile unul cate unul....
apoi uleiul si apa...la urma se pune cacaoa,faina si praful de copt...
-coacem pana trece testul scobitorii...
Dupa ce se raceste blatul, il taiem in doua pe orizontal...
-tot in tava de coacere montam prajitura:(blat+sirop+crema+blat+sirop)dam la rece cateva ore.
-scoatem prajitura din tava apoi o glazuram.
Mod de preparare crema:
Punem gelatina la inmuiat in 4 linguri apa calda.
Batem frisca bat apoi adaugam in ea pe rand laptele condensat,mierea de albine,esenta de vanilie si laptele care l-am incalzit si am dizolvat in el gelatina.
Arata de revista, Alynusa draga.Ce pofta mi-ai facut.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc duminica faina.
Multumesc Micul!vino la mine, te servesc cu mare drag!
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa si tie!
Am intrat si aseara dar n-am reusit sa-ti scriu.Imi place foarte mult cum arata si mai ales ca ai insiropat-o!O voi face pentru dunineca viitoare caci e ziua soacrei mele.Multumesc pentru idee!!!
RăspundețiȘtergereTe-am pupat!!!
Si eu te pup Petronela!
RăspundețiȘtergereNu o sa-ti para rau daca o faci,e foarte buna...
merge facuta si sub forma de tort.
arata absolut perfect...felicitari alynusa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Monica!
RăspundețiȘtergere