Ingrediente blat 1
-5 oua,
-6-7 linguri zahar,
-1 linguri faina,
-3 linguri nuca macinata,
-1-2linguri cacao,
-coaja de portocala.
Ingrediente blat 2
-5 oua,
-6-7 linguri zahar,
-3 linguri nuca macinata,
-2-3 linguri faina,
-coaja de portocala.
Crema:
1 pachet margarina,
1 ceasca zahar pudra,
2 oua,
2 linguri cacao,
1 ceasca nuca macinata.
Sirop:
-2 cesti zahar se fierbe cu
-1 ceasca apa, 6-7 minute
-cand siropul sa racit punem o sticluta cu rom
Glazura:
-6 linguri zahar,
-3 linguri apa,
-2 linguri cacao,
-25g margarina.
Mod de preparare:
Se fac 2 blaturi unul cu cacao si unul fara
Albusul se bate bine...adaugam cu zaharul...
galbenusul si coaja de portocala
apoi nuca faina si cacaoa
se da la cuptor
Se repeta cu blatul alb
Crema
Pachetul de margarina (tinut la temperatura camerei)
se amesteca cu ceasca de zahar pudra dupa care se adauga cele 2 galbenuse
si cacaoa
Crema
Pachetul de margarina (tinut la temperatura camerei)
se amesteca cu ceasca de zahar pudra dupa care se adauga cele 2 galbenuse
si cacaoa
apoi adaugam albusul batut spuma
si nuca macinata
Insiropam blatul dupa care punem crema
Repetam cu blatul 2 insiropam si turnam glazura peste,
apoi ornam dupa preferinte
apoi ornam dupa preferinte
Se da la rece
Datorita siropului nu se vede blatul alb de aceia data viitoare fac un singur blat cu cacao si il tai in doua
Super arata Alynusa.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc weekend placut.