Ingrediente:
Blat:
-8 oua,
-12 linguri zahar,
-150 ml ulei,
-12 linguri faina,
-1 praf de copt,
-coaja de lamaie
Crema:
-1 budinca de vanilie,
-500ml lapte,
-4 linguri zahar,
-250ml frisca.
(facem budinca dupa instructiunile de pe plic...lasam sa se raceasca apoi adaugam frisca batuta bine)
Sirop:
-1 ceasca zahar,
-2 cesti apa,
-2 cuisoare(nu mai mult)
-scortisoara,
-rom
(fierbem apa cu zaharul si dupa ce oprim focul punem scortisoara,cuisoarele si romul)
Pentru ornat 250ml frisca
Mod de preparare:
Cu un dispozitiv scobim marul dar nu de tot....
apoi curatam merele,le asezam in forma de tort tapetata cu hartie de copt...
-in fiecare paharut din mar punem un varf lingurita gris,apoi gem(eu am pus de prune)amestecat cu nuca macinata...presaram un pic de zahar si cateva bucati de unt si coacem pana se inmoaie un pic merele...
-batem albusurile spuma,apoi adaugam zaharul..,galbenusul pe care l-am amestecat cu uleiul(ca la maioneza...sa nu se taie)...faina cu praful de copt...
-coacem(e bine sa fie facut de pe o zi pe alta ca blatul sa se raceasca bine)...il taiem in 3 si il insiropam
adaugam crema+blat+sirop ......
-ornam cu frisca si dupa inspiratie
bun trebuie sa fie mmm
RăspundețiȘtergere