miercuri, 31 august 2011
Dulceata de soc
Ingrediente;
-2.200 kg bobite de soc.
-1.200 kg zahar,
-1/2 lamaie.
-1 ceasca apa.
Mod de preparare:
Cu multa rabdare culegem bobitele coapte de pe ciorchine...
-punem apa la fiert si adaugam zaharul....cand acesta sa dizolvat adaugam perlutele de soc bine spalate...
-fierbem pana cand dulceata e legata(incercati daca e fiarta suficient,lasand o lingura cu dulceata la rece)
-la sfarsit adaugam lamaia ,mai fierbem 10 minute,punem dulceata in borcane apoi le acoperiti cu o patura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Trebuie sa fie tare buna.Eu inca n-am incercat.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
Vaaaai Alynusa,bunica mea avea la tara soc si facea dulceata asta....imagineaza-ti ca a murit in 1981 deci...fix 30 de ani de cand nu am mai mancat dulceata din soc!!!!!!
RăspundețiȘtergereAs manca cu mare,mare placere...dar,nu se gaseste de cumparat!!!
Pupici multi si dulci!!!!!!
Uimeste-ma!Nu stiam de dulceata asta sa ma omori!
RăspundețiȘtergereNici eu nu am mancat , trebuie sa fie foarte buna! Pupicei!
RăspundețiȘtergerearata minunat
RăspundețiȘtergereNu am auzit de o asemena dulceata dar credem ca este pe cat de muncita pe ata de delicioasa. Va felicitam.
RăspundețiȘtergereEste o grozavie, am mancat la cineva, dar eu nu am reusit niciodata sa fac pentru ca imi opresc intotdeauna florile pentru socata si ceai. Pune si pentru mine o borcanel deoparta (cel mai mic bortcanel!!!).
RăspundețiȘtergerePupici,