Ingrediente:
-15 gogosari mari,
-1 telina mare sau 2 cat pumnul(cu tot cu frunze)
-2 cepe rosii (cele mai mari)
-ardei iuti,(in functie de cat vreti sa fie de iute)eu am folosit 6 ardei
-200ml otet,
-200gr zahar,
-2-3 linguri sare,
-1 borcan mic de bullion.
Mod de preparare:
Se da prin masina de tocat(de 2 ori)intai ardeiul iute ,apoi fara a amesteca cu ardeiul iute tocam gogosarul,telina si ceapa
-punem la fiert(la foc mic)telina gogosarul,ceapa si ardeiul iute dar nu tot odata(punem cate o lingurita si gustam sa nu scapam sosul prea iute)
-cand telina e fiarta adaugam otetul,zaharul ,sarea si fierbem pana se formeaza un sos legat…
-la sfarsit adaugam bulionul si fierbem amestecand continu sa nu se prinda,10 minute.Cine are blender poate pasa dupa fierbere pentru a obtine un sos fin….eu nu am avut.
Punem sosul in borcane si fierbem pe baie marina 30 minte.Se serveste langa friptura,peste sau alte preparate…FOARTE BUN!
Foarte bun. Cred ca merge si la pizza.
RăspundețiȘtergereBestial! Cred ca as manca sosul asta cu orice si la orice ora!
RăspundețiȘtergereTe pupacesc :)