Pagini

luni, 7 noiembrie 2011

Sos picant


Ingrediente:

-15 gogosari  mari,

-1 telina mare sau 2 cat pumnul(cu tot cu frunze)

-2 cepe rosii (cele mai mari)

-ardei iuti,(in functie de cat vreti sa fie de iute)eu am folosit 6 ardei

-200ml otet,

-200gr zahar,

-2-3 linguri sare,

-1 borcan mic de bullion.


Mod de preparare:

Se da prin masina de tocat(de 2 ori)intai ardeiul iute ,apoi fara a amesteca cu ardeiul iute tocam gogosarul,telina si ceapa

-punem la fiert(la foc mic)telina gogosarul,ceapa si ardeiul iute dar nu tot odata(punem  cate o lingurita si gustam sa nu scapam sosul prea  iute)
-cand telina e fiarta adaugam otetul,zaharul ,sarea si fierbem pana se formeaza un sos legat…
-la sfarsit adaugam bulionul si fierbem amestecand continu sa nu se prinda,10 minute.


Cine are blender poate pasa dupa fierbere  pentru a obtine un sos fin….eu nu am avut.
Punem sosul in borcane si  fierbem  pe baie marina 30 minte.

Se serveste langa friptura,peste sau alte preparate…FOARTE BUN!






2 comentarii: