vineri, 7 iunie 2013

Chec (pufi)



L-am denumit puf,pentru ca e foarte pufos...

Ingrediente:
-8 oua,
-2 cesti zahar (400-500gr)
-3 cesti faina (500gr)
-8 linguri ulei,
-8 linguri apa,
-1 lingura cacao,
-1 lingurita amoniac(care il stingem cu suc de lamaie)
-vanilie,coaja de portocala si lamaie.

Batem albusurile bine....
 Adaugam zaharul treptat....

Galbenusurile... 

Apa ... 
 Uleiul...
 Esenta de vanilie si coaja de lamaie...
Amoniacul stins... 
 Faina,api amestecam de jos in sus fara a mai bate...

 Turnam in tava dar  oprim o cantitate mica in care adaugam o lingura de apa si cacaoa...


Facem model cu furculita,apoi coacem pana trece testul scobitorii.... 


3 comentarii:

  1. O frumusete de checuri!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna , checurile sunt delicioase. Ma poti ajuta? in cuptor sunt bine crescute , cand deschid cuptorul, dupa 30 de min, se lasa aluatul , nu au forma aceea bombata. Mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Roxana!!!
    Normal nu ar trebui sa se intample treaba asta....incearca sa nu mai deschizi cuptorul pana nu observi prin geam ca e usor rumenit...de regula valul de rece care intra in aragaz la deschiderea cuptorului afecteaza orice se afla in el...

    RăspundețiȘtergere