miercuri, 31 august 2011

Dulceata de soc



Ingrediente;
-2.200 kg bobite de soc.
-1.200 kg zahar,
-1/2 lamaie.
-1 ceasca apa.

Mod de preparare:

Cu multa rabdare culegem bobitele coapte de pe ciorchine...
-punem apa la fiert si adaugam zaharul....cand acesta sa dizolvat adaugam perlutele de soc bine spalate...
-fierbem pana cand dulceata e legata(incercati daca e fiarta suficient,lasand o lingura cu dulceata la rece)
-la sfarsit adaugam lamaia ,mai fierbem 10 minute,punem dulceata in borcane apoi le acoperiti cu o patura.







7 comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare buna.Eu inca n-am incercat.
    Te pup cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaaaai Alynusa,bunica mea avea la tara soc si facea dulceata asta....imagineaza-ti ca a murit in 1981 deci...fix 30 de ani de cand nu am mai mancat dulceata din soc!!!!!!
    As manca cu mare,mare placere...dar,nu se gaseste de cumparat!!!
    Pupici multi si dulci!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uimeste-ma!Nu stiam de dulceata asta sa ma omori!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici eu nu am mancat , trebuie sa fie foarte buna! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am auzit de o asemena dulceata dar credem ca este pe cat de muncita pe ata de delicioasa. Va felicitam.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este o grozavie, am mancat la cineva, dar eu nu am reusit niciodata sa fac pentru ca imi opresc intotdeauna florile pentru socata si ceai. Pune si pentru mine o borcanel deoparta (cel mai mic bortcanel!!!).
    Pupici,

    RăspundețiȘtergere