marți, 19 iulie 2011

Albinita de post


Ingrediente foi:

-15 linguri apa minerala,
-14 linguri ulei,
-15 linguri zahar(merg si 10 linguri)
-1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie..
-faina cat cuprinde,
-arome,coaja de lamaie

Ingrediente creme:
-2 borcane gem (eu am folosit unul de caise si unul de visine...
-crema de gris facuta din:
Mod de preparare crema:
-fierbem o ceasca de apa cu una de zahar...
-cand a inceput a fierbe ,turnam grisul in ploaie si fierbem pana rezulta o  crema consistenta...
-luam vasul de pe foc si adaugam in ea :un pachet de margarina,apoi zeama si coaja de la o lamaie...
dam la rece...

Mod de preparare foi:
Se amesteca toate ingredientele.....se adauga faina pana rezulta un aluat usor de intins...
-se imparte aluatul in 4...coacem 4 foi pe dosul tavii cu dimensiuni de 26x36.

Dupa racirea foilor asamblam prajitura:
-foaie...gem de visine...foaie...crema de gris...foaie...gem de caise.
-prajitura se ambaleaza intr-o folie alimentara si se tine in frigider pana a doua zi...
-a doua zi se glazureaza...

Glazura:
-5 linguri zahar pudra,
-2 linguri cacao
-2 linguri ulei,
-2 linguri apa fierbinte..
-toate se amesteca energic si se glazureaza prajitura...









13 comentarii:

  1. Superba Albinita ta.
    Te pup cu mare drag.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e buna, buna,felicitari,rece cu gemuri aromate,sigur e foarte buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, imi place mult, pentru ca nu contine miere... am facut eu o reteta, dar foile aveau miere... iar cum noi nu sintem iubitori de miere, a sfirsit... direct la cos... Dar varianta asta imi face cu ochiul... deja ii simt gustul... Felicitari pentru reteta si poze, bineinteles !!! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate! Sa stii ca am notat reteta si sigur o voi face!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte aromata Albinita, excelenta pentru post! O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte buna si arata vesela si colorata,ca toate prajiturile de casa merita facuta!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. E bine de retinut aceasta reteta, mai ales ca e de post si arata super...

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu o am pe undeva retata asta, dar nu am mai facut-o de mult. Apata apetisant. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. Nagyon tetszik ez a sütemény,jó ötlet hasznosítom majd a látottakat!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. A m intrat sa-ti spun ca azi am "sculptat" din nou si am adaugat poze la postarea de ieri....
    Pupici si o zi placuta!!!!

    RăspundețiȘtergere