marți, 29 martie 2011

Turta dulce glazurata


Ingrediente aluat:

-1.5kg faina,
-4 oua,
-1kg zahar,
-200ml apa,
-3 pliculete amoniac,
-1/2 plic scortisoara(sau dupa gust)
-250ml lapte,
-4 linguri ulei,
rom, vanilie,coaja de portocala.
Glazura:
-400g zahar pudra,
-4 albusuri,
-1 lingura otet.

Mod de preparare aluat:
Se ard 300g zahar si se sting cu 200 ml apa....
se adauga scortisoara si se da la rece...
Separat se face aluatul din celelalte ingrediente ramase:
-amestecam zaharul cu ouale,adaugam laptele, uleiul, amoniacul stins cu zeama de lamaie sau otet,aromele iar la urma ceaiul de zahar ars cu scortisoara(sa fie rece)
-adaugam faina...trebuie sa rezulte un aluat usor de intins...
-intindem foaie cu grosimea de 3cm, taiem formele dorite si le coacem la foc potrivit..
-dupa racire le glazuram...
Mod de preparare glazura:
-albusurile se bat spuma cu zaharul si otetul, apoi se amesteca la baie de aburi pana se ingroasa un pic...






















2 comentarii: