joi, 3 martie 2011

Tort zebra



Ingrediente:

Blat:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-9 linguri faina,
-1 lingura cacao,
-1 1/2plic praf de copt,
-coaja de lamaie.

Crema:
-500 ml frisca lichida,
-390 g lapte condensat,
-1 lingura miere(eu nu am avut si am pus energizant)
-2 plicuri gelatina,
-100ml zeama de compot(de piersici)
-1 borcan visine pentru prajituri(merge si din compot)
-1 borcan pirsici din compot(taiate marunt)

Sirop:
-400ml apa,
-400g zahar,
-1 esenta de rom,

Frisca pentru ornat(300-400g)

Mod de preparare:
-batem albusurile spuma,adaugam zaharul

-galbenusurile pe rand si coaja de lamaie,

-apoi 8 linguri de faina amestecate cu praful de copt

-impartim aluatul in 2 parti egale...si intr-o parte adaugam lingura de cacao...iar in cealalta inca o lingura de faina...
-punem in forma de copt:2 linguri aluat maro,2 linguri aluat alb.....si tot asa pana terminam aluaturile...

-coacem pana trece testul scobitorii...
-taiem blatul in 3 parti..

Crema:
-gelatina o punem la inmuiat in 100 ml zeama de compot(10 minute)
-batem frisca...dupa care adaugam in ea laptele condensat

-mierea si gelatina(pe care am incalzit-o sa se dizolve)...

-impartim crema in 2....in jumatate parte punem visinele iar in cealalta piersicile...

-in forma care am copt blatul montam tortul...
-punem hartie de copt,apoi blat+sirop+crema+blat+sirop+crema+blat+sirop.
-lasam forma cu tortul la rece aproximativ 1 ora

Ornam dupa preferinta.






Un comentariu: