luni, 28 martie 2011

Prajitura cu crema de vanilie si krantz


Blat

Ingredientele sunt pentru o tava un pic mai mare decat cea clasica.

-8 oua,
-12 linguri zahar,
-150 ml ulei,
-12 linguri faina,
-1 praf de copt,
-coaja de lamaie,

Crema

-10 linguri amidon,
-400 ml lapte,
-250 g zahar,
-zeama de la o lamaie,
-1 pachet margarina,

Sirop
-250 g zahar,
-200 ml apa,
-1 esenta de vanilie sau zahar vanilat.

Krantz
-150 g zahar,
-1 ceasca nuca.

Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul

galbenusurile se amesteca cu uleiul (ca la maioneza)
se toarna peste albusurile batute spuma
se adauga faina si praful de copt
se da la copt
Crema

Se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si zaharul,
restul de lapte se pune la fiert...cand incepe a fierbe ,turnam amidonul,amestecand sa nu se lipeasca.
Se ia de pe foc si se adauga margarina (sau unt)si zeama de lamaie(nu toate odata ,pe rand)
Se taie blatul in 2 parti se insiropeaza.
Sa va arat si inprovizatia mea pentru insiropat...:un dop de pet,i-am facut multe gauri cu un ac,
pun siropul in pet si insiropez
Adaugam jumatate din crema
Punem celalalt blat il insiropam si-l ornam cu restul de crema ramasa,dupa care punem krantzul
care l-am zdrobit cu sucitorul




2 comentarii:

  1. Draga anonima...tin sa-ti reamintesc ca ai intrat pe un blog de bucatarie nu pe unul de limba romana...dar multumesc pentru corectare...iar daca ai mai mult timp liber te angajez sa-mi urmaresti retetele si sa-mi corectezi postarile:))))

    RăspundețiȘtergere