luni, 1 august 2011

Dovlecei la otet


Ingrediente:
-dovlecei,
-otet regal,
-zahar,
-sare pt muraturi,
-boabe mustar,
-boabe piper,
-flori de marar,
-crengute de cimbru,
-ceapa,
-morcov,
-sfecla rosie.

Mod de preparare;
-punem in fiecare borcan ceapa,floare de marar,cimbru si morcov...
-adaugam dovlecelul,printre dovlecel  flori facute din morcov si 1-2 fori facute din sfecla(nu mai mult )
-la fiecare borcan punem: 1 lingurita sare,2 lingurite zahar,cateva boabe piper,jumatate lingurita boabe de mustar,4 linguri otet,complectam cu apa,apoi invelim borcanele si le firbem pe baie marina 20 minute..
-oprim focul iar a doua zi le scoatem din vasul in care au fiert...
ATENTIE:capacele sa fie noi,sa sigileze bine,altfel nu tin pe iarna.





sâmbătă, 30 iulie 2011

Prajitura turnata cu branza



Aceasta prajitura am luat-o de pe blogul lui Micul pe care o pup!
am adus mici modificari la ea....
Incercati-o,e foarte buna!!

Ingrediente:

-18 linguri faina,

- 18 linguri lapte,

- 18 linguri ulei

- 16 linguri zahar,

- 4 oua

- 1 1/2 plic praf de copt,

-un varf cutit sare.

Pentru umplut:

- 750 g branza de vaca

-3 oua,

- 250g zahar,

- vanilie,rom

- coaja de lamaie

-stafide,

-2 linguri gris.

Se bat ouale cu zaharul, laptele si uleiul, apoi se adauga faina in care am amestecat praful de copt.
Pentru umplutura se amesteca branza cu ouale,zaharul, vanilia,romul, coaja de lamie si grisul.
Jumatate din aluat se toarna in tava, se baga la cuptor pana se coace pe jumatate, se scoate, se presara o lingura de gris,se intinde branza si se toarna apoi cealalta jumatate de aluat.
Se baga la cuptor pana se aureste.
Pudram si o taiem dupa racire.








miercuri, 27 iulie 2011

Paine floarea soarelui


Reteta pas cu pas am luat-o de aici
cu mici modificari...in loc de 250ml lapte am folosit 300ml.
eu am facut-o cu 3 randuri de petale...








si inca una

Muffins pizza



 INGREDIENTE:
-5 oua,
-300 ml lapte,
-150 ml ulei,
-2 plicuri praf de copt,
-300 gr. faina,
-50 gr. cascaval,

-50gr. masline,
-250 gr salam(eu am avut de 2 feluri)
-1 ardei gras rosu,

-1 lingurita zahar,
-sare,piper,oregano.

Mod de preparare:

Se bat ouale cateva minute...
-se adauga laptele,uleiul, sarea,zaharul si piperul....
-apoi faina amestecata cu praful de copt...
-incorporam salamul,cascavalul,ardeiul,maslinele si oregano...
-turnam in forme de muffins apoi dam la cuptor...









 

marți, 19 iulie 2011

Albinita de post


Ingrediente foi:

-15 linguri apa minerala,
-14 linguri ulei,
-15 linguri zahar(merg si 10 linguri)
-1 plic amoniac stins cu zeama de lamaie..
-faina cat cuprinde,
-arome,coaja de lamaie

Ingrediente creme:
-2 borcane gem (eu am folosit unul de caise si unul de visine...
-crema de gris facuta din:
Mod de preparare crema:
-fierbem o ceasca de apa cu una de zahar...
-cand a inceput a fierbe ,turnam grisul in ploaie si fierbem pana rezulta o  crema consistenta...
-luam vasul de pe foc si adaugam in ea :un pachet de margarina,apoi zeama si coaja de la o lamaie...
dam la rece...

Mod de preparare foi:
Se amesteca toate ingredientele.....se adauga faina pana rezulta un aluat usor de intins...
-se imparte aluatul in 4...coacem 4 foi pe dosul tavii cu dimensiuni de 26x36.

Dupa racirea foilor asamblam prajitura:
-foaie...gem de visine...foaie...crema de gris...foaie...gem de caise.
-prajitura se ambaleaza intr-o folie alimentara si se tine in frigider pana a doua zi...
-a doua zi se glazureaza...

Glazura:
-5 linguri zahar pudra,
-2 linguri cacao
-2 linguri ulei,
-2 linguri apa fierbinte..
-toate se amesteca energic si se glazureaza prajitura...