Pagini

joi, 28 aprilie 2011

Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ingrediente:
-4l supa de carne,
-1,5kg burta,
-50ml ulei,
-2 morcovi,
-2 cepe,
-900g smanatana,
-8 galbenusuri,
-sare,
-6 catei de usturoi,
-lamaie sau otet.
Mod de preparare:
In supa de carne punem la fiert ceapa tocata,burta fiarta si feliata....
-fierbem pana se inmoaie ceapa dupa care facem fata ciorbei:
-calim in ulei morcovul dat pe razatoarea mica....dupa care il turnam in ciorba...
-mai dam cateva clocote si cu morcovul dupa care luam ciorba de pe foc, adaugam usturoiul pisat si ouale cu smantana...(dresura nu se toarna peste ciorba,ci se ea cate un polonic cu ciorba si se amesteca cu dresura pana ajunge la temperatura egala cu cea din oala...)
-se potriveste de sare...
-dupa preferinta putem servi cu otet sau lamaie....
(nu ezitati sa folositi burta cumparata de le macelarii...e un pic mai inchisa la culoare dar e mult,mult mai gustoasa decat burta prefiarta din supermarketuri.)








Salata boeuf

Ingrediente:
-250g carne de porc ,
-un piept de pasare,
-500g morcov,
-1kg cartofi,
-6 bucati gogosari la otet,
-8 castraveti la otet,
-maioneza din (800ml ulei,5 galbenusuri,1 lingura mustar si 2 linguri suc de lamaie)
-sare,
Mod de preparare:
Taiem marunt:cartofii,castravetii,gogosarii,si morcovul...
-carnea o dam la masina de tocat....
-adaugam sarea si amestecam...
-incorporam si maioneza dupa care o asezam pe platou...
-ornam dupa preferinte...







Flori de cala sarate

Mod de preparare:
-felia de branza se taie in doua...
-la mijloc punem galbenus amestecat cu un varf lingurita de maioneza sau galbenus amestecat cu unt....
-rulam si formam cala...




miercuri, 27 aprilie 2011

Rulada cu napolitana




Ingrediente pentru 2 rulade:
-2 foi napolitana mare,
-500g zahar,
-400g biscuiti petit,
-1 pachet unt,
-200g lapte praf,
-100g nuca de cocos,
Mod de preparare:
Crema 1
-250g zahar se pune la caramelizat....
-cand zaharul sa caramelizat,turnam 375 ml apa peste el....
-dupa dizolvarea caramelului turnam biscuitii pisati...
-compozitia rezultata se imparte in 2 si se intinde de calda pe foile de napolitana...
(jumatate din crema pe o foaie si jumatate pe cealalta)
Crema 2:
-250g zahar si 5 linguri apa se pun la fiert...
-cand siropul sa legat adaugam untul ...
-inlaturam vasul de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos...
-impartim crema in doua si turnam peste crema maro...
(jumatate din crema pe o foaie si jumatate pe cealalta)
-rulam ,invelim ruladele in folie si le dam la rece...
Foarte buna aceasta rulada!









Bomboane Bounty


Aceasta reteta am preluat-o de la o persoana draga mie Happy
Ingrediente:

- 100 ml smantana pt frisca
- 250 g margarina sau unt
- 300 g zahar
- 250 g nuca de cocos rasa (uscata)
- 200 g ciocolata neagra
- 2 linguri de ulei (pt glazura de ciocolata)

Mod de preparare:

Margarina se taie cubulete si se pune pe foc impreuna cu zaharul si frisca lichida pana da in clocot. Se lasa sa fiarba 5 min.

Se ia de pe foc si se adauga nuca de cocos. Se amesteca bine si se pune intr-o tava dreptunghiulara (20x30) tapetata cu hartie de copt..


Dupa ce s-a racit se baga la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna pe un fund de lemn, se indeparteaza hartia, se taie cubulete, dreptunghiulete sau ce forma va place. Ciocolata se topeste cu uleiul si apoi se glazureaza fiecare cub.






Bastonase din piept de pasare

Ingrediente:
-1piept de pasare,
-2 felii cascaval,
-1/2 gogosar crud sau din otet,
-4 foi de ceapa,
-condimente,
-1 ou
-pesmet,faina.
Mod de preparare:
Batem pieptul de pasare subtire,il condimentam,asezam fasii subtiri de cascaval,gogosar si ceapa,dupa care rulam....
-invelim bastonasele in folie de aluminui si le fierbem 15 minute...
-dupa care le scoatem din folie,le trecem pe rand prin faina,ou si pesmet...apoi le prajim.










Ciorba de ciuperci pleurotus


Ingrediente:
-500g ciuperci pleurotus,
-750ml bors acru,
-zarzavat,
-2 linguri bulion,
-2 linguri orez,
-50 ml ulei,
-2 cepe,
-sare,piper,verdeturi.
Mod de preparare:
In 3 litrii de apa punem la fiert ceapa tocata si zarzavatul...
-cand acestea sunt fierte adaugam ciupercile si orezul...
-cand orezul este fiert,  calim bulionul in ulei si turnam in ciorba...
-la urma adaugam borsul si sarea....mai dam un clocot...
-oprim focul si adaugam verdeturile...
-se serveste ca atare sau cu smanatana.