Pagini

joi, 28 aprilie 2011

Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ingrediente:
-4l supa de carne,
-1,5kg burta,
-50ml ulei,
-2 morcovi,
-2 cepe,
-900g smanatana,
-8 galbenusuri,
-sare,
-6 catei de usturoi,
-lamaie sau otet.
Mod de preparare:
In supa de carne punem la fiert ceapa tocata,burta fiarta si feliata....
-fierbem pana se inmoaie ceapa dupa care facem fata ciorbei:
-calim in ulei morcovul dat pe razatoarea mica....dupa care il turnam in ciorba...
-mai dam cateva clocote si cu morcovul dupa care luam ciorba de pe foc, adaugam usturoiul pisat si ouale cu smantana...(dresura nu se toarna peste ciorba,ci se ea cate un polonic cu ciorba si se amesteca cu dresura pana ajunge la temperatura egala cu cea din oala...)
-se potriveste de sare...
-dupa preferinta putem servi cu otet sau lamaie....
(nu ezitati sa folositi burta cumparata de le macelarii...e un pic mai inchisa la culoare dar e mult,mult mai gustoasa decat burta prefiarta din supermarketuri.)








Un comentariu: