Pagini
▼
vineri, 30 septembrie 2011
miercuri, 28 septembrie 2011
sâmbătă, 24 septembrie 2011
vineri, 16 septembrie 2011
Gogosari la rece
Ingrediente:
-7kg gogosari,(cantariti curatati de seminte)
-1l otet,
-1kg zahar,
-7 linguri sare,
-foi de dafin,boabe de piper,boabe de mustar...
Gogosarii taiati in 4 spalati si zvantati(eu ii las cateva ore pe o fata de masa, afara unde adie vantul si nu bate soarele)...ii asezam in straturi cu zaharul si sarea...deasupra turnam otetul...
-lasam gogosarii pana a doua zi amestecand din cand in cand,ca zaharul si sarea sa se dizolve...
-a doua zi ii punem in borcane si completam cu sucul lasat...
Gogosari marinati
Ingrediente:
-6kg gogosari(cantariti curatati)
-500g zahar,
-500ml otet,
-500ml ulei(eu pun 400 ml)
-1 borcan mare de bulion(cu o culoare placuta)
-4 linguri sare,
-foi de dafin,piper boabe.
Se fierbe ceaiul facut din:otet,ulei,sare,dafin si piper....dupa care adaugam bulionul si zaharul...
-mai dam un clocot,apoi adaugam gogosarii...
-fierbem 5-7 minute(din momentul cand incepe a fierbe)amestecand in ei..
-se pun fierbinti in borcane iar borcanele le invelim in paturi ...
-
miercuri, 14 septembrie 2011
Tocana de legune
Ingrediente:
-1kg morcov,
-1kg ceapa,
-1.5kg rosii date prin separator,
-1 borcan mic de bulion,
-3kg gogosari,
-10 linguri orez crud,
-500ml ulei,(merge si mai putin)
-sare dupa gust(2 linguri mai mici)
-frunze de telina.
Mod de preparare:
Ceapa taiata se pune in uleiul incins...
-adaugam morcovul dat pe razatoare..
-gogosarii dati prin masina de tocat...
-sucul de rosii...
-fierbem pana cand uleiul iese deasupra apoi punem bulionul si sarea...
-la sfarsit adaugam orezul (fiert),si frunzele de telina..
-lasam din nou la fiert la foc mic in jur de 20 minute amestecand mereu,pana se alege uleiul ...
-punem in borcane(fara frunzele de telina,caci ele amarasc)si fierbem borcanele pe baie de aburi 30-40 minute...le scoatem din cratita a doua zi...
-1kg morcov,
-1kg ceapa,
-1.5kg rosii date prin separator,
-1 borcan mic de bulion,
-3kg gogosari,
-10 linguri orez crud,
-500ml ulei,(merge si mai putin)
-sare dupa gust(2 linguri mai mici)
-frunze de telina.
Mod de preparare:
Ceapa taiata se pune in uleiul incins...
-adaugam morcovul dat pe razatoare..
-gogosarii dati prin masina de tocat...
-sucul de rosii...
-fierbem pana cand uleiul iese deasupra apoi punem bulionul si sarea...
-la sfarsit adaugam orezul (fiert),si frunzele de telina..
-lasam din nou la fiert la foc mic in jur de 20 minute amestecand mereu,pana se alege uleiul ...
-punem in borcane(fara frunzele de telina,caci ele amarasc)si fierbem borcanele pe baie de aburi 30-40 minute...le scoatem din cratita a doua zi...