Pagini

luni, 1 august 2011

Dovlecei la otet


Ingrediente:
-dovlecei,
-otet regal,
-zahar,
-sare pt muraturi,
-boabe mustar,
-boabe piper,
-flori de marar,
-crengute de cimbru,
-ceapa,
-morcov,
-sfecla rosie.

Mod de preparare;
-punem in fiecare borcan ceapa,floare de marar,cimbru si morcov...
-adaugam dovlecelul,printre dovlecel  flori facute din morcov si 1-2 fori facute din sfecla(nu mai mult )
-la fiecare borcan punem: 1 lingurita sare,2 lingurite zahar,cateva boabe piper,jumatate lingurita boabe de mustar,4 linguri otet,complectam cu apa,apoi invelim borcanele si le firbem pe baie marina 20 minute..
-oprim focul iar a doua zi le scoatem din vasul in care au fiert...
ATENTIE:capacele sa fie noi,sa sigileze bine,altfel nu tin pe iarna.





8 comentarii:

  1. N-am mincat niciodata dovleceii pregatiti asa, dar nu-i rau sa incerc, ca dovleci tot cresc in gradina... Pupici si-o saptamina minunata !

    RăspundețiȘtergere
  2. cum or fi dovleceii murati?asta chiar e noutate pentru mine,dupa ingrediente suna tare bine,o zi placuta

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am mancat niciodata dar sigur trebuie sa fie buni! Pupici si o saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bine arata ...cred ca sunt gustosi! te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. These pickles look delicious, we have something like that here in Italy and we call it Giardiniera. Bravissima! I found you at my friend torturinicoleta. I'm following you from Italy!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant. Am trecut reteta la favorite. Este o noua experienta care-i place.
    O saptamana foarte placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc fetelor! dragute ca intodeauna!

    RăspundețiȘtergere