Pagini

miercuri, 29 iunie 2011

Dulceata de nuci


Ingrediente:
-120 nuci,
-1kg zahar,
-750ml apa.
-1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se curata nucile de partea verde si se tine in apa pana a doua zi...
( se mai schimba apa din cand in cand)
-a doua zi, le asezam intr-un tifon si le oparim...
-siropul din zahar si apa se fierbe 10 minute dupa care adaugam nucile....
-fierbem pana rezulta un sirop putin legat si maroniu(el se leaga mai tare cand se raceste)
-puteti incerca cu un strop de sirop intr-un pahar cu apa rece ...el trebuie sa nu se dizolve in apa ci sa ramana bobul intreg...
-la sfarsit adaugam lamaia si mai fierbem 1-2 minute...
-punem dulceata in borcane apoi invelim borcanele in paturi pana a doua zi.






luni, 27 iunie 2011

Ciorba de perisoare

Ingrediente:
-300 g carne (trecuta de doua ori prin masina de tocat)
-2 linguri orez,
-1 ceapa,
-2 linguri pesmet,
-2 oua,
-zarzavat(morcov,ardei,rosii,leustean)
-50ml ulei,
-2 linguri bulion,
-3 litrii supa,
-bors( dupa gust)
-sare.
Mod de preparare:
-fierbem intr-un litru de apa zarzavatul...
-cand e pe jumatate fiert adaugam supa si lasam sa dea in clocot...
- cand fierbe dam drumul la perisoare...
-cand s-au fiert si perisoarele adaugam borsul si uleiul in care am calit un pic bulionul...
-mai fierbem cateva minute,potrivim de sare,oprim focul si adaugam leusteanul...
(daca doriti ciorba mai consistenta puteti adauga in ea 1 lingura cu orez ,odata cu perisoarele)
-servim cu smantana si patrunjel verde.








Ciorba de ardei umpluti


Eu nu cantaresc nimic cand gatesc ...le prepar din ochi...dar scriu totusi reteta cu aproximatie...

Ingrediente:
-700g carne porc,
-150g orez,
-3 linguri pesmet,
-5 cepe,(eu le dau tot la masina de carne)
-3 linguri bulion,(+2 linguri in ciorba)
-2 morcovi (+unul in ciorba)
-5 rosii,
-sare,piper,
-ardei pt umplut(eu am avut vreo 11 dar am facut si cateva sarmalute)
Mod de preparare:
 Se amesteca toate ingredientele...
-se umple ardeii...si se pune cate un capacel din rosii...si se aseaza in vasul de fierbere...
-peste ardei se aseaza un capac,sa nu se ridice deasupra...
-radem un morcov si tocam miezul de la rosiile ce le-am folosit la capace...
-turnam apa mai mult decat la ardeii clasici...apoi potrivim de sare...
-cand sunt fierti pe jumatate adaugam bulionul...
-se servesc cu smantana si patrunjel verde...
(eu prefer sa adaug patrunjelul cand servesc ardeii,deoarece gustul e mai intens si cel mai important de stiut
patrunjelul fermenteaza foarte repede si strica ciorbele... mai ales pe timpul verii)






miercuri, 22 iunie 2011

Shaworma


Desi are foarte multe calorii, de cateva ori pe an prepar shaorma in casa ...
Ingrediente:
Aici e la alegerea si preferinta tuturor...eu am folosit:
Ingrediente:
-lipii,
-maioneza,
-mustar,
-ketchup,
-piet de psare(preparat la gratar)
-cartofi prajiti,
-castraveti la otet,
-ardei,
-rosii,
-cateva bastonase de cas (numai daca dorit)
-varza,
-ceapa rosie.





marți, 21 iunie 2011

Bruschette cu rosii



Cele mai usoare bruschette sunt acestea,pe cat par de simple pe atat sunt de bune.
Ingrediente:
-paine,
-rosii,
-cas,
-ulei de masline,
-usturoi,
-sare,

Mod de preparare:
-prajim paine (eu am prajit-o in tigaie,fara ulei)
-peste fiecare felie trecem cu catelul de usturoi...
-adaugam rosiile taiate si casul...
-turnam pe fiecare un fir de ulei si le potrivim de sare...
Cine doreste poate adauga si busuioc.
Pofta buna!






luni, 20 iunie 2011

Soia cu sos de cepa si rosii (de post)

Ingrediente:
-100g soia (eu am folosit soia pentru snitele)
-6 cepe,
-6 rosii,
-2 linguri bulion,
-50 ml ulei,
-sare,piper.
Mod de preparare:
Fierbem soia numai 15 minute, apoi o scoatem din apa si o mutam intr-o tigaie unde o prajim cateva secunde pe o parte si cealalta....
-adaugam ceapa  si turnam imediat apa aproximativ 300ml apa...
-dupa cateva minute punem si  rosiile care le-am oparit,le-am curatat de coaja si le-am tocat...
-cand ceapa si rosiile sunt fierte adaugam bulionul si sarea.
Servim cu mamaliga.
Desi  nu suntem mari amatori de soia,aceasta mancare ne-a placut foarte foarte mult.







marți, 14 iunie 2011

Bomboane Raffaello



Ingrediente:
-1 pachet de unt(250g)
-250g zahar pudra
-1 punga de cocos(200g)
-1 esenta de vanilie
-250g lapte praf (sa nu contina adaos de zahar) Raraul folosesc eu...
-alune(optional)

Mod de preparare:

Se amesteca untul cu zaharul pudra...
-jumatate din nuca de cocos,laptele praf si vanilia
Se fac bilute cu cate o aluna in mijloc si se dau prin nuca de cocos ramasa.
Se mai poate adauga in compozitie o napolitana cu vanilie mcinata marunt,sau chiar jumatate foaie de napolitana.