Pagini

miercuri, 29 iunie 2011

Dulceata de nuci


Ingrediente:
-120 nuci,
-1kg zahar,
-750ml apa.
-1/2 lamaie.
Mod de preparare:
Se curata nucile de partea verde si se tine in apa pana a doua zi...
( se mai schimba apa din cand in cand)
-a doua zi, le asezam intr-un tifon si le oparim...
-siropul din zahar si apa se fierbe 10 minute dupa care adaugam nucile....
-fierbem pana rezulta un sirop putin legat si maroniu(el se leaga mai tare cand se raceste)
-puteti incerca cu un strop de sirop intr-un pahar cu apa rece ...el trebuie sa nu se dizolve in apa ci sa ramana bobul intreg...
-la sfarsit adaugam lamaia si mai fierbem 1-2 minute...
-punem dulceata in borcane apoi invelim borcanele in paturi pana a doua zi.






4 comentarii:

  1. Ce minunatie! Si eu ma pregatesc sa fac aceasta dulceata, desi ar fi pentru prima oara.
    O dulceata fina, deosebita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alynuso ,ce bunatate ai facut ! super !!!! mi-ai facut o pofta ......te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunaciune.N-am facut iciodata dar am mancat si e dementiala.
    Te pup cu mult, mult drag si sper din suflet ca esti bine, si ai grija de sanatatea ta.Micul.

    RăspundețiȘtergere