Pagini
▼
miercuri, 11 mai 2011
Prajitura cu mar crud si crema de vanilie
Ingrediente blat:
-6 oua,
-6 linguri zahar,
-6 linguri ulei,
-6 linguri faina,
arome(eu am pus coaja de portocale)
SIROPUL:
-1 ceasca zahar,
-1 ceasca apa,
-1 vanilie mare,
-un varf de lingurita cu scortisoara
Peste blat:
-10 mere,
-1 lingura zahar,
-1 lingurita scortisoara.
CREMA
-1 plic crema de vanilie,din comert
-250ml lapte,
-2 linguri zahar
Peste crema 250ml frisca,
Mod de preparare:
-se bat albusurile spuma foarte bine....
-se adauga cele 6 linguri de zahar,pe rand...
-coaja de portocale si gelbenusurile...
-uleiul si faina
Merele curatate se dau pe razatoarea cea mai mica(nu se storc de suc)
-peste mere adaugam lingurita de scortisoara si lingura de zahar...
-se lasa merele deoparte...si facem crema dupa instructiunile de pe plic...
Montam prajitura:
-blatul...+siropul...+merele...+crema...+frisca
Am salvat reteta pentru ca imi place foarte mult aceasta prajitura. Multumesc si o zi minunata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Nely!esti draguta!
RăspundețiȘtergereincearc-o,nu o sa-ti para rau...
Mi se pare foarte proaspata si ...racoroasa!!! cautam ceva cu mere ,dar...n-am frisca in casa altfel as fi facut-o azi!Oricum zilele astea o fac caci daca nu mi se strica merele.
RăspundețiȘtergerePupici si multumesc de reteta!!!
Doamnne Alynus, poate sa arate si asta si amandina.As manca cate o tava din fiecare la ce foame vad acum.
RăspundețiȘtergereTe pup cu mult drag.
Asa e Petronela,o prajitura racoroasa...nu foarte dulce...foarte buna...
RăspundețiȘtergereTe mai astept Petronela!
Micul mersi mult!si eu te pup!
Foarte frumos le ornezi, iar prajitura asta imi face cu ochiul. Merele crude sunt minunate pentru ca nu-si pierd din vitamine.
RăspundețiȘtergereTe pup, si o seara placuta.
Super prajitura !o seara faina
RăspundețiȘtergereGratziela,Nela multumesc mult,sunteti dragute!
RăspundețiȘtergere