Pagini

duminică, 8 mai 2011

Amandina

Ingrediente blat:
-10 oua,
-10 linguri zahar,
-5 linguri apa,
-5 linguri ulei,
-10 linguri faina,
-2 linguri cacao,
-1 praf de copt,
-1 zahar vanilat.
Ingrediente crema:
-2 cani zahar pudra,
-2 pachete unt(pachet de 250g)
-4 galbenusuri,
-2 albusuri batute spuma,
-2 linguri cacao,
- vanilie,
-bucati mici de ciocolata alba si amaruie
Sirop:
-2 cesti zahar,
-2 cesti apa,
-apa si zaharul se fierb...cand siropul sa racit adaugam romul.
-1 esenta rom.
Pentru ornat glazura de ciocolaata sau ciocolata rasa.
Mod de preparare blat:
Se bat bine albusurile cu cele 10 linguri de zahar si zaharul vanilat,se adauga galbenusurile unul cate unul....
apoi uleiul si apa...la urma se pune cacaoa,faina si praful de copt...
-coacem pana trece testul scobitorii...
Dupa ce se raceste blatul, il taiem in doua pe orizontala.
Mod de preparare crema:

Se desface  untul cu mixterul,pana iese apa din el...
-apoi se adauga zaharul pudra ,galbenusurile si cacaoa...
La urma cand nu se mai simte zaharul in crema ,
se adauga albusurile batute spuma.
(obtional putem adauga bucati de ciocolata,alune,nuci sau migdale...)
Montam prajitura astfel:
-blat+sirop+crema+blat+sirop+glazura
-lasam la rece de preferat pana a doua zi.




3 comentarii:

  1. Vai Alina ce bine arata amandina asta, mmm ce buna e!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alynuso opreste-mi si mie una ca arata atat de bine.Decorul din ciocolata e super .te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Oana multumes!
    Nela fac portie dubla numai sa vii!

    RăspundețiȘtergere