Pagini

joi, 10 martie 2011

Tort diplomat



Ingrediente:
-1l frisca lichida "Creme Patisserie"
-0.500g smantana cu 30% grasimi
-3 oua
-300gr zahar
-300ml lapte
-4 plicuri gelatina Dr.Oetker
-vanilie,rom.
-300-400gr piscoturi(sau blat copt)
-fructe:ananas,stafide,visine,kiwi...

Batem frisca (daca a stat la frigider se bate mai usor)
pana se intareste, apoi adaugam smantana
(o sa se intareasca foarte tare nu va speriati)
dam vasul deoparte.

Punem gelatina la dizolvat in 7-8 linguri de apa calda.

Albusurile se bat spuma +zaharul+galbenusurile+laptele
(laptele la temperatura camerei) se pune la fiert pe baie marina
amestecam pana se ingroasa ca o smantana...
In aceasta crema fiarta adaugam dupa ce o inlaturam de pe foc, gelatina dizolvata
(crema trebuie sa fie calda ca gelatina sa se desfaca in totalitate)
apoi tot calduta se toarna peste frisca si smantana batuta
(la adaugarea cremei fierte compozitia se mai inmoaie)
In crema adaugam si esenta de vanilie...

Pe fundul unei cratite se pune ciolofan apoi fructe ...,crema...,fructe...,piscoturi...,crema si piscoturi...

A doua zi se uda un prosop cu apa calda si se invelesc peretii vasului, ca tortul sa iese mai usor
Daca se doreste se imbraca in frisca sau se lasa cu modelul rezultat de la fructe...

Din compozitia de mai sus poti face 2 torturi potrivite sau unul mai mare...
Cateva din torturile mele...

3 comentarii:

  1. M-ai trimis "aici" si...am venit!Cum ti-am mai zis ma innebunesc trandafirii tai din ciocolata....si mor dupa torturile cu frisca!!!!(dar acum trebuie sa incerc pasta de rahat...)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere