Pagini

vineri, 11 martie 2011

Tort din albusuri cu crema de rahat



Ingrediente blaturi:
Blat mare:
-10 albusuri,
-10 linguri zahar,
-6 linguri faina,
-2 linguri cacao,
coaja de portocala

Blat mic:
-5 albusuri,
-5 linguri zahar,
-3 linguri faina ,
-1 lingura cacao,
coaja de portocala.

Crema:
-1 kg rahat,(dat la masina de tocat)
-1 pachet margarina,
-1 lamaie(data la masina de tocat)atentie la samburi...

Sirop:
-2 cesti zahar,
-1 ceasca apa
-1 esenta rom.
Apa cu zaharul il fierbem 5-6 minute ,
dupa racire se adauga romul.

Mod de preparare:
Albusurile batute spuma (foarte bine)cu zaharul,se adauga faina si cacaoa,apoi se baga in cuptor





Crema
Rahatul si lamaia date la masina se amesteca cu margarina(lamaia sa fie cu coaja subtire,
 altfel iese crema amara)







Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema peste care punem modelul din rahat(care il dorim)
Eu am intins rahatul modelat cu sucitorul (ajutata de zaharului pudra)
pe o foaie de copt pe care l-am taiat in diferite forme










Un comentariu: