Pagini

luni, 28 martie 2011

Tarta rustica cu mere

Ingrediente:
-100g unt(eu am pus 100ml ulei)
-200ml lapte,
-2 oua,
-700g mere,
-1 vanilie,
-1 lingurita scortisoara,
-1 plic praf de copt,
-150g zahar,
-200g faina,
-1 lamaie(coaja+suc).

Mod de preparare:
Se curata merele si se taie felii subtiri,peste ele se stoarce lamaia (intai o razuim)
Intr-un vas se bat albusurile cu zaharul dupa care adaugam galbenusul,coaja de lamaie,uleiul(untul topit), laptele, praful de copt, faina si la urma merele scurse de zeama...
Turnam compozitia in forma de copt unsa cu ulei si tapetata cu faina,iar deasupra presaram  scortisoara si zahar vanilat.
Se da la cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 50-60 minute














Un comentariu:

  1. Felicitari pentru blog.
    Delicioasa si apetisanta tarta.
    Te asteapta un premiu virtual la mine pe blog.
    O zi frumoasa.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere