Pagini

sâmbătă, 19 martie 2011

Ciorba de fasole cu lapte


Avem nevoie de:

-zarzavat (rosii ardei morcov...)
-2 cepe potrivite,
-1 lingura bulion,
-1 kg fasole verde,
-1.500 lapte acru,
-400 ml smantana,
-4 oua,
-50 grame ulei,
-sare,delicat,,
-cimbru si leustean.
Mod  de preparare:

Se fierb zarzavaturile, ceapa,  fasolea in apa cat sa le cuprinda,nu mai mult.
Dupa ce au fiert se adauga uleiul si bulionul,mai lasam un clocot si adaugam laptele acru,
-fierbem 2-3 minute dupa care oprim focul...se adauga oul batut cu smantana, cimbrul, leusteanul...
-potrivim de sare.
Daca este prea acra ciorba ,adaugam 200ml lapte dulce.
E foarte buna si rece ,in verile calduroase.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu