Pagini

duminică, 1 mai 2011

Prajitura caramel

Ingrediente blat:
-7 oua,
-7 linguri zahar,
-7 linguri faina,
-5-6 linguri sirop de zahar ars(fierbinte)
Crema:
-3 oua+2 galbenusuri
-250g zahar,
-restul siropului de zahar ars,
-1 pachet unt,

Mod de preparare sirop:
10 linguri zahar se caramelizeaza...
-peste zaharul caramelizat turnam 10 linguri apa si fierbem pana rezulta un sirop gros(ca mierea)


Mod de preparare blat:
Se bat bine albusurile cu cele 7 linguri de zahar,se adauga cele 6 linguri sirop fierbinte,apoi galbenusurile unul cate unul....la urma se pune faina.


Mod de preparare crema:
Se amesteca ouale cu zaharul ,siropul de zahar ars ramas si se pune pe foc mic pana devine ca o smantana.
Se lasa la racit,apoi se amesteca cu untul .



Blatul rece se taie in doua felii,pe orizontala.Se pune crema,jumatate intre blaturi ,cealalta jumatate deasupra.Se orneaza cu crantz sau se rade ciocolata.
Se da la rece cel putin 2 ore.





4 comentarii:

  1. ...trebuie sa fie delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua ...o prajitura delicioaa si vreau sa o incerc...voiam sa va intreb cat unt pachet de 250 g? si cat se lasa la copt blatul? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna si bine ai venit pe blogul meu!
    Blatul trebuie copt pana trece testul scobitorii...se comporta la copt ca orice blat...
    Unt trebuie un pachet de 250gr....desi eu ultima data am pus 2 pachete...sa fie mai multa crema...

    RăspundețiȘtergere