Pagini

joi, 7 aprilie 2011

Gogonele murate




Reteta mea de gogonele:(la un borcan de 10l)

-7kg gogonele rosii,
-apa,sare(1 lingura la litru de apa)
-hrean(foarte important)raman gogonelele tari
-marar,cimbru,visin(crengute),dafin,telina
-2-3 ardei iuti
-2 ardei capia,
-1 morcov,
-1 pastarnac,
-4-5 catei de usturoi,
-100ml otet la borcanul de 10litrii

Mod de preparare:

Se aseaza gogonelele in borcan,printre ele punem: morcovul,pastarnacul,hreanul,ardeii,usturoiul...
Din apa, sare,crengi de marar,cimbru,dafin si visin se face un ceai care se toarna fierbinte peste gogonele.
Dupa cateva minute se toarna otetul(crud),se pun toate crengutele din ceai deasupra(marar,cimbru....)se leaga la gura si se da la rece...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu