Pagini

luni, 11 aprilie 2011

Gem de prune (Magiun)


Ingrediente:

-prune(perje),
-zahar,
-nuca.

Mod de preparare:

Perjele se spala bine, li se scot samburii si se dau la masina de tocat...
eu masor asa:la 3 masuri perje(date la masina de tocat), pun o masura cu zahar...
Punem magiunul la fiert, (de preferat intr-un ceaun de tuci si mestecam cu o lingura care are coada lunga,sa nu sara stropii fierbinti)
Cand incepe a fierbe,deasupra se formeaza spuma care trebuie luata...
Gemul e gata cand a scazut mai bine de jumatate...
-probam asa:,,secret invatat de la bunica''(lingura trebuie sa stea in gem in picioare fara sa cada)atunci punem un castron cu nuca coapta in cuptor...mai fierbem 10 minute apoi turnam in borcane si invelim borcanele in paturi...


















3 comentarii: