Pagini

vineri, 8 aprilie 2011

Castraveti bulgaresti



Ingrediente:
-castraveti,
-otet,
-zahar,
-sare pt muraturi,
-boabe mustar,
-boabe piper,
-flori de marar,
-ceapa,
-morcov,

Mod de preparare;
-spalam bine castravetii(e bine sa-i tinem 1-2 ore in apa rece )
-pregatim; borcanele,ceapa,mararul,morcovul,otetul, sarea, zaharul, boabe de piper,boabe de
mustar... ne apucam de treaba.
-punem in fiecare borcan ceapa,floare de marar si morcov...
-asezam castravetii peste care adaugam la fiecare borcan:
-1 lingurita sare,1 lingurita zahar,cateva boabe piper,jumatate lingurita boabe de mustar,5 linguri otet(se poate si mai putin),complectam cu apa,apoi punem borcanele sa fiarba la baie marina...
-fierbem borcanele pana se infierbanta capacele, atat cat sa suportam dosul maini pe ele...
oprim focul iar a doua zi le scoatem din vasul in care au fiert...
ATENTIE:capacele sa fie bune....sa sigileze bine...altfel nu tin pe iarna...













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu