Pagini

vineri, 4 martie 2011

Tort sarat

 



Ingrediente:
-6 oua
-9 linguri faina,
-1 1/2 praf de copt,
-sare,piper
-15 linguri lapte,
-6 linguri ulei,
-2 linguri unt,
-1 pateu  mic,
-cascaval,
-1 rosie mare,sau 4 cherry,
-1 ardei rosu,
-un pic de salam,
-2 ciuperci,
-un dovlecel mic,
-smantana
(in fotografie am omis uleiul ciupercile si sarea)asta din cauza ca am improvizat reteta pe loc ;)

Mod de preparare:
Blat1
2 albusuri se bat spuma cu sare...
adaugam cele 2 galbenusuri...

apoi 5 linguri lapte,2 linguri ulei,3 linguri faina,jumatate plic praful de copt...o mana de dovlecel ras, stors bine si cascavalul taiat cuburi...

in forma de tort sau o cratita asezam hartie de copt si coacem blatul...

Blat 2
Aceiasi operatiune dar ca umplutura punem cele 2 ciuperci si ardeiul..

Blat3
Aceiasi operatiune dar ca umplutura salam si rosia..


Asamblam tortul folosind ca si crema pateu si unt(eu peste unt am pus si ceva condiment)...







ornam cu smantana patrunjel si rosii cherry




Se pot folosi ca umplutura si alte legume...
iar ca si crema la fel...fasole batuta,piure de cartofi...
fiecare dupa imaginatie si bineinteles ce aveti disponibil in acelel momente...
Data viitoare o sa fac un blat cu masline,unul cu verdeturi,unul cu ardei rosu si unul alb ;)
sa arate mult mai bine....
Mod de servire:
-daca il condimentati,serviti langa un pahar rece cu bere..

4 comentarii: