Pagini
▼
joi, 3 martie 2011
Tort de biscuiti
Ingrediente:
-400g biscuiti,
-1l frisca hulala,
-150g ciocolata menaj,
-50g ciocolata menaj(pentru ornat)
-1 ceasca zahar,
-1 esenta rom.
Mod de preparare:
Din frisca si 150g ciocolata am facut o crema ganache..
Din 1 ceasca zahar si 1 ceasca apa facem un sirop pe care il fierbem,
cand sa racit punem esenta de rom...
Insiropam biscuitii nu foarte tare(numai ii scufundam in sirop)
Intr-o forma punem hartie de copt si asezam un rand biscuiti insiropati un strat de crema,si tot asa in functie de cat de inalt vrem sa-l facem...
Lasam o ora in frigider apoi il scoatem din forma si il ornam
Eu am oprit un pic de frisca alba si am topit 50 g ciocolata cu care m-am ,,jucat,, un pic cu ea pe o hartie de copt...
super!
RăspundețiȘtergere