Pagini

luni, 21 martie 2011

Tort cu crema de unt si migdale


Ingrediente:
Blat alb:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-9 linguri faina,
-coaja de portocala.
-1 praf de copt,

Blat maro:
-8 oua,
-8 linguri zahar,
-8 linguri faina,
-1 lingura cacao,
-coaja de portocala,
-1 praf de copt.
Sirop
-1 ceasca zahar,
-1 ceasca apa,
-1 esenta rom.
(apa cu zaharul se fierb cateva minute...dupa recire se adauga romul)

Crema :
-3 pachete unt,
-4 oua,
-100g migdale,
-esenta de migdale
-300-400g zahar pudra.
-2-3 linguri cacao.

Pentru ornat:
-300g ciocolata menaj,
-150ml frisca lichida
-100g fulgi de migdale.
-trandafiri din rahat....frunze din ciocolata.

Mod de preparare:
  Se fac doua blaturi unul simplu,unul cu cacao....
-albusurile batute spuma(foarte bine)+zaharul +coaja de portocala+galbenusurile+praful de copt si faina...
-la fel procedam si cu blatul maro unde adaugam si cacaoa...
-coacem 2 blaturi pe care le taiem in 2 dupa recire...astfel rezulta 4 blaturi....
Crema:
-prajim migdalele si le dam la rece....

-untun (tinut la temperatura camerei)se amesteca cu zaharul pudra....
-adaugam galbenusurile si amestecam din nou...
-la sfarsit punem cacaoa,migdalele macinate,esenta de migdale si albusurile batute spuma...


amestecam bine(nu trebuie sa se mai simta zaharul...iar consistenta sa trebuie sa fie fina si pufoasa...
(crema astfel rezultata,o impartim in 4.....1 parte o lasam pentru ornat)

Pe un platou am asezat servetel dantelat si peste el  hartie de copt...

-montam tortul:blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop+crema+blat alb+sirop+crema+blat maro+sirop...

-topim ciocolata pe baie de aburi...adaugam frisca si ornam tortul...pe lateral imbracam cu crema si fulgi de migdale...
-la sfarsit tragem usor hartia de copt...asa servetelul ramane curat ,fara al murdari la ornat...




si sectiunea

 

4 comentarii: