Pagini

vineri, 4 martie 2011

Placintute din untura umplute cu branza


Ingrediente aluat:

-400g untura de porc (curata)
-4 oua,
-4 linguri de zahar,
-1 lingura smantana,
-2 linguri zeama de lamaie
-coaja de portocala,
-250ml lapte,
-4 cuburi drojdie proaspata,
- faina cat sa rezulte un aluat potrivit de tare,
-un varf cutit sare.
Umplutura:

-1,5kg branza dulce,
-6 oua,
-1 rom,
-sare(obligatoriu)
-zahar dupa gust,
(coaja de portocala dupa preferinta)
Atentie:zaharul nu se pune tot odata in branza pentru ca se inmoaie...
(luati intr-o farfurie cate 2-3 linguri cu branza preparata cu :oua,sare,rom,coaja de portocala si amestecati cu 2 linguri zahar...faceti placintute cu ea apoi repetati pana terminati branza)
Daca umplutura de branza vi se pare moale se mai poate adauga in ea gris.

Pentru pudrat :
-200g zahar pudra
-1 vanilie.

Mod de preparare:
Untura(tinuta la temperatura camerei) se amesteca pana devine pufoasa(aproximativ 10-15 minute

se incorporeaza ouale pe rand...apoi cele 4 linguri cu zahar,sarea si
mirodeniile...


adaugam laptele cald in care am dizolvat drojdia...amestecam pana se incorporeaza laptele in untura,
(daca laptele cu drojdia nu se incorporeaza se trece vasul pe o sursa de caldura...compozitia trebuie sa fie omogena,sa nu dea impresia de taiat...
apoi adaugam faina cat sa rezulte un aluat ca de cozonac...
se lasa la crescut 30 minute...
formam placintute care le coacem in forme de savarine sau briose
 le pudram de calde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu