Pagini

joi, 17 martie 2011

Aluat umplut cu ciocolata calda

Ingrediente:
-500g faina,
-1 cub drojdie,
-1 ou,
-250ml lapte
-100 ml apa,
-coaja de portocala,
-2 linguri zahar,
-50ml ulei,
-un varf cutit sare.

Pentru umplutura:
-1 plic ciocolata calda,
-un varf cutit scortisoara,
-4 linguri nuca macinata,
-4 linguri zahar,
-vanilie.
Pentru uns aluatul 50g margarina

Se framanta un aluat...
-se amesteca apa,laptele,zaharul,drojdia si sarea pe foc pana se incalzeste un pic....
-turnam amestecul peste faina,ou si coaja de portocala....framantam bine...la sfarsit desfacem aluatul cu 50ml ulei.
Lasam sa creasca 30 minute.
Dupa ce a crescut se intinde o foaie pe care o ungem cu margarina,(foarte subtire)apoi presăram amestecul de ciocolata...
-rulam si coacem...eu am facut un sarpe
Acelasi procedeu si la cornuri...

aluatul la crescut...
uns cu margarina....

amestecul cu ciocolata calda....

aluatul presarat cu amestecul....

rulat si uns cu ou si fulgi de migdale



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu