Pagini

marți, 23 iulie 2013

Gulas



Ingrediente:
-0,500ml ulei,
-3kg carne de porc,
-1..2 linguri boia dulce,
-2kg ceapa,
-1,500kg ardei,
-1,500kg morcov,
-1kg rosii,
-3kg cartofi
-jumatate cutie bulion,
-2 ardei iuti,
-1 lingurita zahar,
-sare sau cine doreste delicat,
-3 litrii apa minerale.

Mod de preparare:
Punem uleiul la incins apoi adaugam carnea.... o lasam pana se evapora apa ...
Cand carnea prinde o culoare placuta adaugam boiaua,amestecam iute(nu lasam boiaua sa se arda) si turnam imediat un bidon de apa minerala(nu acoperim vasul ...




Cand carnea sa fiert si apa sa evaporat adaugam ceapa,ardeiul si rosiile...lasam sa fiarba la foc mic cateva minute...

Apoi adaugam cartofii si morcovul....complectam pana la nivelul cartofilor cu apa minerala si fierbem la foc mic(cu capacul pus) pana cand toate sunt fierte...




La sfarsit adaugam bulionul,sarea,zaharul si ardeiul iute tocat marunt....mai fierbem cateva minute apoi inlaturam vasul de pe foc...



Se serveste simplu sau cu patrunjel tocat...