Aceasta reteta a vazut-o sotul meu la televizor...a notat-o si iata ce a iesit:
Dupa parerea mea aceste ciupercute merg si ca aperitiv, umplute cu icre sau alte paste...
Ingrediente:
-12 linguri apa,
-3 linguri untura,
-un varf cutit sare,
-100g faina,
-4 oua,
Se umplu cu crema de vanilie, budinca de vanilie sau frisca (dupa preferinta).
Se glazureaza cu ciocolata si nuca de cocos...
Mod de preparare:
-apa,sarea si untura se pun la fiert...
-cand incepe a fierbe inlaturam vasul de pe foc si adaugam faina...
-dupa cateva minute de racire adaugam ouale,pe rand nu toate deodata....
(consistenta aluatului trebuie sa fie un pic mai mare decat la cel de eclere)
- cu ajutorul fainii,facem mici bastonase pe care le coacem in forma de ciupercute...
-dupa ce se racesc,cu ajutorul unei scobitori facem un mic locas in palaria ciupercutei pe unde sa o umplem.
-apoi o glazuram.
Ce minunatie....ciupercute elegante si vesele :)
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie foarte bune,arata foarte bine!Un dulce de efect!!!
RăspundețiȘtergereFoarte faine ciupercutele. Deci ai si forma speciala. Chiar ma intrebam cum le-ai facut.
RăspundețiȘtergereCe bine arata Alynusa ,si eu am vazut reteta la tv .Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc fetelor!
RăspundețiȘtergerece frumoase sunt
RăspundețiȘtergereSunt superbe , de unde ai luat forma?
Ștergereforme se gasesc la obor in bucuresti
Ștergereo sa merg si eu la obor sa caut.sper sa gasesc!sunt gravida si imi doresc tare mult sa mananc prajitura asta,pe care o adoram cand eram mica!
ȘtergereForma o am de la soacra mea...dar se gasesc forme de ciuperci,faguri, nuci si in comert sau piete...sunt cam scumpe dar eu cred ca se merita...
RăspundețiȘtergere