miercuri, 31 august 2011

Dulceata de soc



Ingrediente;
-2.200 kg bobite de soc.
-1.200 kg zahar,
-1/2 lamaie.
-1 ceasca apa.

Mod de preparare:

Cu multa rabdare culegem bobitele coapte de pe ciorchine...
-punem apa la fiert si adaugam zaharul....cand acesta sa dizolvat adaugam perlutele de soc bine spalate...
-fierbem pana cand dulceata e legata(incercati daca e fiarta suficient,lasand o lingura cu dulceata la rece)
-la sfarsit adaugam lamaia ,mai fierbem 10 minute,punem dulceata in borcane apoi le acoperiti cu o patura.







marți, 30 august 2011

Rosii in suc propriu



Rosiile spalate si decojite se aseaza in borcane...
-peste ele se toarna suc de rosii preparat ca aici...
-capsam apoi  fierbem 30 minute pe baie marina.






marți, 23 august 2011

Suc de rosii


Ingrediente:
-rosii,
-sare,
-zahar.
-conservant.
Mod de preparare:
-rosiile carnoase le trecem prin masina de rosii cu separator...
-sucul rezultat il fierbem 1-2 ore(in functie de consistenta dorita) cu sare si zahar...
(la 1 litru suc am pus 1 lingurita sare si 1 cu zahar)
-dupa 1-2 ore oprim focul.. adaugam 2 plicuri conservant...
-turnam sucul fierbinte in sticle,apoi asezam sticlele in paturi pana a doua zi
(eu am avut 6 litri suc de rosii iar dupa fierbere au mai ramas 4.5 litri)







duminică, 7 august 2011

Boabe de porumb conservate



-alegem stiuletii cruzi (de lapte) cu boabe mari,
-desfacem boabele...apoi le spalam cu apa rece...
-punem boabele in sticle de 250ml,complectam cu apa,adaugam o aspirina la fiecare sticla si fierbem pe baie marina mai bine de o ora...
Alta metoda este prin congelare:
(boabele fierte bine si scurse de apa, apoi bagate in pungi la congelator)


miercuri, 3 august 2011

Vinete la congelator

Poate multe dintre voi faceti la fel,dar totusi postez si eu procedeul meu de copt vinete...
-fac un foc bun la gratar(las sa se adune jar multisor),imprastii jarul uniform in gratar,apoi peste el pun lemne de fag dar crapate mai marunt(sa se aprinda repede)
-cand lemnele au luat foc pun gratarul si vinetele...
coc vinetele pe flacara deschisa

poate va intrebati de ce pe flacara?aici e secretul,pe flacara deschisa vinetele raman albe
uitati exemplu
le curat apoi le las un pic la racit,
dupa care le pun intr-un tifon si pe culme la scurs...cat se scurg acestea eu coc altele...
dupa ce s-au scurs bine le pun in pungi si apoi la congelator...